Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα Α.Π.Κ

Αν θέλουμε να εμβαθύνουμε λίγο στη σύνδεση κρίσης και της έξαρσης ακροδεξιού- ρατσιστικού-εθνικιστικού κομματιού πρέπει να διευκρινίσουμε κάποια σημεία. Καταρχάς αυτό το κομμάτι συνδέεται οργανικά με το κράτος, θα λέγαμε του είναι και απαραίτητο. Στο παρελθόν οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του εθνικοσοσιαλισμού έχουν χρησιμοποιηθεί για την επίθεση σε ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας και κατά τη διάρκεια περιόδων έντασης, για παράδειγμα Τεμπονέρας εκπαιδευτικά '91, Κουσουρής εκπαιδευτικά '99. Είναι οι στιγμές που το κράτος υπερβαίνει τη νομιμότητα προκειμένου να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους κρατώντας όμως τα χέρια του καθαρά.

Σε συνθήκες κρίσης καλλιεργείται κλίμα έντονης ανασφάλειας που αποδομεί τον κοινωνικό ιστό και αναζητείται νέα ταυτότητα. Τα μεγάλα πολιτικά κόμματα φαίνονται αδύναμα να διαχειριστούν την κατάσταση και οι μεγαλο-μικροαστοί προσπαθούν να διασώσουν ότι μπορούν μιας και κλονίζονται οι καθιερωμένες πεποιθήσεις στην δημοκρατία. Μέσα από την εξατομίκευση στοχεύουν να βολευτούν και να πατήσουν αυτούς που βρίσκονται από κάτω τους. Άλλωστε ιστορικά στην Ευρώπη μετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο και το κραχ του '29 προετοιμάστηκε το έδαφος για να ριζώσει ο φασισμός.

 Οι εθνικιστές βρίσκονταν πάντα σε ώσμωση και ανοικτή συνεργασία με την εξουσία, συγκροτούν ένα λόγο μισαλλοδοξίας για να συσπειρώσουν τα πιο συντηρητικά στοιχεία και να αντισταθμιστεί η κοινωνική οργή. Για να αποκτήσουν ένα κάπως πιο κοινωνικό προφίλ και να ενταχθούν στους κύκλους της νεολαίας συχνά καμουφλάρονται και υιοθετούν λόγο αντικαθεστωτικό επαναστατικό με αντιμπατσικές αναφορές. Υποκινούν ανοιχτά εγκλήματα κατά της διαφορετικότητας. Επιτίθενται με βαρβαρότητα στους μετανάστες τοξικομανείς ομοφυλόφιλους και υποδύονται το ρόλο του τιμωρού και υπερασπιστή της φυλής. Οι παρεμβάσεις τους γίνονται κυρίως σε νεολαιίστικους χώρους σχολεία και γήπεδα καθώς και σε σημεία στην πόλη όπου συνωστίζονται μετανάστες βλ. πλατεία αγ. Παντελεήμονα. Το φαινόμενο αυτό, βέβαια, έχει πολιτική ταυτότητα και ξεκάθαρους ψηφοθηρικούς στόχους. Οι γειτονιές σιγά σιγά υποβαθμίζονται, εγκαταλείπονται και κατόπιν γίνονται αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης από τους ελληναράδες που θησαυρίζουν νοικιάζοντας ελεεινά διαμερίσματα σε μετανάστες με το κεφάλι!

 Από την άλλη πλευρά τα κόμματα σε συνθήκες πολιτικού αδιεξόδου αναζητούν συμμάχους έκφρασης εθνικιστικού λόγου για να συσπειρώσουν κάτω από μια ιδέα μια παντιέρα και αυτό είναι της εθνικής ενότητας «όλοι οι Έλληνες μαζί θα δουλέψουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση». Τα ΜΜΕ αποδίδουν την εγκληματικότητα και την ανεργία στους ξένους και η πλύση εγκεφάλου καλά κρατεί. Η συνέπεια της συντονισμένης προσπάθειας όλων των παραπάνω φερεφώνων της εξουσίας είναι να δημιουργείται καταρχάς κοινωνική πλατφόρμα απάθειας και συναίνεσης πάνω στη οποία πατά ένα πλήθος παραπληροφορημένων ανώριμων και τρομοκρατημένων υπηκόων έτοιμων να λατρέψουν οποιονδήποτε ισχυρό ηγέτη τους εμπνεύσει σιγουριά καθώς και έτοιμων να συντρίψουν οποιονδήποτε θεωρούν εχθρό. Και έτσι σταδιακά καλλιεργείται ο φασισμός σε σημείο που σήμερα φτάσαμε να βλέπουμε φασιστοκρατούμενες γειτονιές.

 Η τακτική συνεργασίας κράτους παρακράτους φασιστών δεν είναι άγνωστη στους αγωνιστές. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ενταθεί. Επιθέσεις σε στέκια καταλήψεις και σε μεμονωμένα άτομα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: εμπρηστικές επιθέσεις στα στέκια Θερσίτης, Καλλιδρομίου 94, κατάληψη Πραποποπούλου, Λέλας Καραγιάννη, εισβολή και μαχαίρωμα συντρόφων στο στέκι Αντίπνοια, εμπρηστικές επιθέσεις στη villa amalias , δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη εμπρηστική επίθεση στο στέκι Σφεντόνα, στο στέκι buanaventura, και οι εμπρησμοί του radio revolt και του στεκιού δυτικών συνοικιών, τραυματισμός συντρόφων στο κέντρο της Κορίνθου μετα το κλείσιμο που καταφέραμε στα γραφεία της χ.α στην πόλη,οι πρόσφατες επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών στον Ασπρόπυργο.

 Τα γεγονότα στην Αθήνα το Φλεβάρη του 2008 ήταν αποκαλυπτικά για όσους εσκεμμένα κωφεύουν για τη συνεργασία αστυνομίας- φασιστών. Μπάτσοι και φασίστες από κοινού επιτίθονταν στους αντιφασίστες παρουσία εισαγγελέα. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι το κράτος που κόπτεται για δικαιοσύνη και δημοκρατία ουσιαστικά επιδιώκει να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται. Δεν μπορεί πια να αντιμετωπίσει του εξεγερμένους με τα συνηθισμένα κατασταλτικά μέτρα παρακολουθήσεις ξύλο χημικά στις πορείες, συλλήψεις, φυλακίσεις. Αυτοί που όπλισαν τους δολοφόνους του Γρηγορόπουλου και τόσων άλλων δολοφονημένων από την αστυνομία, είναι αυτοί που οπλίζουν και τα λογής παρατρεχάμενα καθάρματα. Υιοθετώντας λόγο άκρατου φασισμού το παρακράτος θέλει να φαίνεται ότι θέλει να βγει μπροστά και να φύγει από το έλεγχο του κράτους. Αυτή η υποτιθέμενη εκτροπή είναι βέβαια καθοδηγούμενη από τους κεντρικούς σχεδιασμούς καθώς δεν διαρρηγνύει τους άρρηκτους δεσμούς τους με το κράτος.
 

Τα τελευταία χρόνια τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο παράλληλα με την κλιμάκωση και όξυνση του κοινωνικού-ταξικού πολέμου σε όλα τα πεδία που αυτός εκφράζεται. Στις φυλακές, στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στοιβάζονται μετανάστες στους χώρους δουλειάς, στις μαθητικές φοιτητικές καταλήψεις. Ολοένα και περισσότερος κόσμος ριζοσπαστικοποιείται αυτοοργανώνεται και επιτίθεται στον καπιταλισμό και στα σύμβολά του, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 όπου ο πόλεμος έγινε πιο μετωπικός από ποτέ. Καλούμε όλους τους συντρόφους/ισσες στο 1ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Κορίνθου.

Καμία πρόκληση από την πλευρά τους δε θα μείνει αναπάντητη.

Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή.


 A.Π.Κ.(Αντιεξουσιαστικη Πρωτοβουλία Κορινθου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε ακόμα